Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

COVID-19: Nemecko zaradilo Prahu na zoznam rizikových oblastí Berlín/Praha 9. septembra (TASR) - Nemecko s platnosťou od štvrtka zaradilo českú metropolu Praha v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 09.09.2020 categoryDenné správy

Berlín/Praha 9. septembra (TASR) - Nemecko s platnosťou od štvrtka zaradilo českú metropolu Praha v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou na zoznam rizikových oblastí. Oznámil to v stredu Inštitút Roberta Kocha (RKI), informovala na svojom webovom portáli televízia Nova.Rozhodnutie označiť Prahu za mesto s vysokým rizikom nákazy prijali v stredu večer predstavitelia nemeckých ministerstiev zahraničných vecí, zdravotníctva a vnútra. Nemecko hranice s ČR neuzavrie, avšak cestujúci prichádzajúci z Prahy sa budú musieť preukázať negatívnym testom na koronavírus, ktorý nie je starší ako 48 hodín. V opačnom prípade budú musieť ísť do karantény a nechať sa otestovať v Nemecku. Pre podobný krok sa v utorok rozhodlo v súvislosti s Prahou aj Belgicko, ktoré hlavné mesto ČR zaradilo na koronavírusovom semafore do červenej zóny. Osoby prichádzajúce z Prahy tak čaká 14-dňová karanténa a test na ochorenie COVID-19.TV Nova upozorňuje, že sprísnenie opatrení voči Prahe zvažuje aj Slovensko. Tamojší rezort zdravotníctva pre portál TN.cz uviedol, že v "prípade zhoršenia epidemiologickej situácie nie je vylúčené, že minister spolu s hlavným hygienikom a konzíliom odborníkov budú konzultovať i opatrenia voči Českej republike".V ČR pribudlo v utorok rekordných 1164 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je najvyšší denný nárast od začiatku pandémie.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.