lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Za porušenie pravidiel o obmedzení pohybu hrozí pokuta 30 libier Londýn 24. marca (TASR) - Britom, ktorí porušia nariadenie vlády o obmedzení pohybu, hrozí pokuta ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 24.03.2020 categoryDenné správy

Londýn 24. marca (TASR) - Britom, ktorí porušia nariadenie vlády o obmedzení pohybu, hrozí pokuta vo výške 30 libier (32,6 eura). Peňažný trest za porušenie pravidiel, cieľom ktorých je zastaviť šírenie nového koronavírusu SARS-CoV-2, by sa v prípade potreby mohol v budúcnosti značne zvýšiť. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na utorkové vyhlásenie hovorcu britského premiéra Borisa Johnsona.Johnson ešte v pondelok oznámil obmedzenie pohybu osôb na obdobie troch týždňov. Obyvatelia Spojeného kráľovstva majú povolené opúšťať svoje domovy len za účelom nákupu, cvičenia, návštevy lekára a cestu do zamestnania. Mimo bydliska sú zakázané aj stretnutia viac než dvoch osôb, ktoré spolu nežijú v jednej domácnosti. "S platnosťou od štvrtka by polícia mala mať možnosť dať pokutu osobám, ktoré budú regulácie porušovať," uviedol Johnsonov hovorca.V Británii zaznamenali v pondelok 6650 potvrdených prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2, a 335 úmrtí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...