lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Na COVID-19 testovali pozitívne ministra zdravotníctva Matta Hancocka Londýn 27. marca (TASR) - Britský minister zdravotníctva Matt Hancock v piatok oznámil, že ho ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 27.03.2020 categoryDenné správy

Londýn 27. marca (TASR) - Britský minister zdravotníctva Matt Hancock v piatok oznámil, že ho testovali pozitívne na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Stalo sa tak po tom, ako o svojom pozitívnom teste informoval aj premiér Boris Johnson, ktorý je v samoizolácii vo svojom úrade s miernymi príznakmi ochorenia.Hancock má podľa vlastných slov tiež mierne príznaky, je v samoizolácii a pracuje z domu. "Je dôležité, aby sme dodržiavali odporúčania na ochranu nášho Národného zdravotníckeho systému (NHS) a chránili životy," dodal na Twitteri.Agentúra Reuters pripomína, že už skôr v tomto týždni oznámil pozitívny test na koronavírus aj britský princ Charles, najstarší syn a následník kráľovnej Alžbety II. Charles má mierne príznaky a je v dobrom zdravotnom stave v samoizolácii vo svojom sídle v Škótsku. Svoju matku stretol naposledy 12. marca, čo bolo pravdepodobne ešte predtým, ako stal infekčným, uviedol hovorca paláca.V Británii zatiaľ potvrdili 11.658 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, pričom ochoreniu COVID-19 podľahlo 578 ľudí, dodala agentúra AFP.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...