lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Ľuďom mladším ako 30 rokov ponúknu iné vakcíny ako od AstraZenecy Londýn 7. apríla (TASR) - Britský Regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky (MHRA) rozhodol, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 07.04.2021 categoryDenné správy

Londýn 7. apríla (TASR) - Britský Regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky (MHRA) rozhodol, že ľuďom mladším ako 30 rokov budú v Británii pri očkovaní proti koronavírusu ponúkané aj iné vakcíny ako látka od firmy AstraZeneca, ak to bude možné. Predstavitelia MHRA to oznámili v stredu na tlačovej konferencii, informovala spravodajská stanica Sky News.Dôvodom tohto rozhodnutia sú veľmi zriedkavé krvné zrazeniny, ktoré sa po vakcinácii touto látkou objavili v dosiaľ 79 prípadoch v Británii, z ktorých 19 sa skončilo smrťou. Tri z týchto úmrtí sa týkali osôb mladších ako 30 rokov. Z celkovo 79 ľudí, u ktorých sa zrazeniny vyskytli, bolo 51 žien a 28 mužov vo veku 18 až 79 rokov. Vakcínu od AstraZeneca v Británii podali už vyše 20 miliónom ľudí, uviedla riaditeľka MHRA June Raineová. "Rizikovými sú štyria ľudia z milióna," zdôraznila.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...