lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Brazília hlási najvyšší denný nárast nakazených - takmer 35.000 Rio de Janeiro 17. júna (TASR) - Brazília zaznamenala v utorok svoj najvyšší denný nárast ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 17.06.2020 categoryDenné správy

Rio de Janeiro 17. júna (TASR) - Brazília zaznamenala v utorok svoj najvyšší denný nárast v prípadoch nákazy novým koronavírusom od začiatku pandémie - za posledných 24 hodín má takmer 35.000 infekcií. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa v stredu ráno odvolala tlačová agentúra AFP.Krajina, ktorá má druhý najvyšší počet prípadov nákazy a úmrtí na koronavírus na svete po Spojených štátoch, hlásila za posledných 24 hodín 34.918 nových prípadov a 1282 nových úmrtí.Brazília tak celkovo zaznamenala vyše 923.000 infikovaných a 45.241 mŕtvych.Odborníci tvrdia, že v krajine s 212 miliónmi obyvateľov sa robí nedostatočné množstvo testov, preto je pravdepodobné, že skutočné údaje sú oveľa vyššie.Smutný nový rekord z utorka nastal v čase, keď hlavná predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Ameriky znovu vyjadrila obavy zo situácie v Brazílii."Brazília má 23 percent všetkých prípadov nákazy a 21 percent všetkých úmrtí v našom regióne. A nepozorujeme, že by sa prenos nákazy spomaľoval," uviedla na tlačovej konferencii Carissa Etienneová, riaditeľka Panamerickej zdravotníckej organizácie.Brazília mala problém stanoviť si stratégiu boja proti koronavírusu.Prezident Jair Bolsonaro, ktorý sa stal známym prirovnaním koronavírusu k "miernej chrípke", sa dostal do sporu so štátnymi a miestnymi úradmi za to, že na zastavenie šírenia nákazy využili obmedzujúce opatrenia v duchu "zostaň doma".Krajne pravicový líder argumentuje, že ekonomické dôsledky takýchto opatrení môžu byť horšie ako samotný koronavírus - a namiesto toho presadzuje liečbu chlorochínom a hydroxychlorochínom, hoci ich účinnosť na ochorenie COVID-19 je neistá.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...