lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Brazília chce najať 6000 kubánskych lekárov Brazília 7. mája (TASR) - Brazília plánuje najať 6000 kubánskych lekárov, ktorí majú slúžiť v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Brazília 7. mája (TASR) - Brazília plánuje najať 6000 kubánskych lekárov, ktorí majú slúžiť v odľahlých častiach krajiny, trpiacich nedostatočnými alebo neexistujúcimi zdravotníckymi službami, a to napriek rôznym názorom na ich odbornú kvalitu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.Brazílsky minister zahraničných vecí António Patriota v pondelok po stretnutí so svojím kubánskym kolegom Brunom Rodriguezom spresnil, že prebiehajú rokovania, do ktorých je zapojená aj Panamerická zdravotnícka organizácia (PAHO).Brazílske lekárske združenia sa vyslovili proti najatiu kubánskych lekárov s tým, že štandardy na kubánskych lekárskych školách sú nižšie než v Brazílii a v niektorých prípadoch zodpovedajú vzdelávaniu brazílskych zdravotných sestier.Za uplynulé desaťročie vyslala komunistická kubánska vláda 30.000 svojich lekárov na prácu do chudobných oblastí Venezuely, najbližšieho politického spojenca Havany v Latinskej Amerike. Stalo sa tak na základe dohody s medzičasom zosnulým venezuelským prezidentom Hugom Chávezom. Dohoda obsahovala výmenu zdravotníckych služieb za lacnú ropu.Očakáva sa, že kubánski lekári by mali ísť do chudobných oblastí severnej Brazílie a do amazonských pralesov, kde sa brazílski lekári zdráhajú slúžiť.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...