lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Bosna zaznamenala celkovo 43 úmrtí na COVID-19 a 1150 nakazených Sarajevo 16. apríla (TASR) - Bosna a Hercegovina zaznamenala od vypuknutia nákazy 43 úmrtí v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2020 categoryDenné správy

Sarajevo 16. apríla (TASR) - Bosna a Hercegovina zaznamenala od vypuknutia nákazy 43 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19 a 1150 nakazených, informovala vo štvrtok agentúra HINA.Všetci ľudia, ktorí ochoreniu podľahli, boli osoby vo veku nad 60 rokov, okrem jedného 51-ročného muža. Ten mal podľa úradov aj ďalšie zdravotné problémy.Najviac prípadov nákazy, 267, potvrdili v druhom najväčšom meste Banja Luka, ktoré je zároveň metropolou bosnianskej Republiky srbskej. Hlavné mesto Sarajevo hlásilo 43 nakazených.Zahraničné krajiny Bosne a Hercegovine v boji s nákazou koronavírusu posielajú pomoc, pripomína HINA. Do Sarajeva v stredu dorazili zásielky z Malajzie, ktoré zahŕňajú i dve tony ochranných masiek. Vo štvrtok majú do krajiny prísť zásielky z Maďarska a zo Slovinska.Osobitný vyslanec EÚ Johann Sattler podľa bosnianskych médií povedal, že EÚ je v súvislosti s krízou koronavírusu najvernejším partnerom Bosny a Hercegoviny a krajín západného Balkánu.Pripomenul, že EÚ vyčlenila sedem miliónov eur na vykrytie okamžitých potrieb systémov verejného zdravotníctva v Bosne a Hercegovine. EÚ takisto pripravila finančnú pomoc pre malé a stredné podniky v krajine.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...