lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Borrell vyzval na nezávislé vyšetrovanie pôvodu nového koronavírusu Brusel 15. mája (TASR) - Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell vyzval na nezávislé vedecké vyšetrenie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 15.05.2020 categoryDenné správy

Brusel 15. mája (TASR) - Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell vyzval na nezávislé vedecké vyšetrenie pôvodu nového koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra DPA.Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku v úvodníku nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung nalieha na Čínu, kde pandémia nového koronavírusu vlani v decembri vypukla, aby podnikla kroky na ochranu sveta pred prípadnými budúcimi pandémiami.Borrell vyzval Čínu, aby "sa zhostila svojej úlohy a svojho dielu zodpovednosti" v boji proti pandémii, pri vývoji vhodnej očkovacej látky a podpore globálnej ekonomiky.Šéf diplomacie EÚ zároveň apeloval na Peking, aby prispel k medzinárodnému úsiliu, ktorého cieľom je odpustiť dlhy rozvojovým krajinám najviac postihnutým pandémiou. Takýto krok už podľa neho podnikla Európska únia.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...