Bojnice: Nový koronavírus potvrdili u deviatich zamestnancov nemocnice Bojnice 30. septembra (TASR) - Nový koronavírus potvrdili testy u deviatich zamestnancov Nemocnice s poliklinikou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 30.09.2020 categoryDenné správy

Bojnice 30. septembra (TASR) - Nový koronavírus potvrdili testy u deviatich zamestnancov Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Ide o technicko-hospodárskych a administratívnych pracovníkov, poskytovanie zdravotnej starostlivosti tak ohrozené nie je. Informoval o tom v stredu námestník liečebno-preventívnej starostlivosti Milan Henčel."Zatiaľ sme pretestovali 45 zamestnancov, z toho nám vyšlo deväť pozitívnych. Ešte čakáme na ďalšie výsledky jednotlivých vyšetrení," uviedol Henčel.Chod zdravotníckeho zariadenia v prípade starostlivosti o pacientov podľa neho nie je ohrozený a nemocnica v nej pokračuje ďalej v plnom rozsahu. "Niektoré oddelenia však majú obmedzenú prevádzku plánovaných operácií a plánovaných hospitalizácií, ale zdravotná starostlivosť je zabezpečená," ozrejmil.Hygienici za utorok (29. 9.) odhalili v okrese Prievidza 21 pozitívnych ľudí na nový koronavírus. Pozitívne testovaných zistili v troch ohniskách. "Okrem technicko-hospodárskeho úseku v nemocnici, kde nejde o zdravotníkov, je to svadba, na ktorej sa zúčastnilo približne 100 ľudí. Tá sa konala už dávnejšie, preto tam končí už inkubačná doba. Ďalší pozitívne testovaní sú dohľadané kontakty," spresnila regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.Potvrdila, že v prípade pozitívne testovaných zamestnancov nemocnice hygienici otestovali všetky úzke kontakty a čakajú na výsledky. "Je predpoklad, že ešte zistíme ďalších pozitívnych," dodala.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.