lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Belize potvrdilo prvý prípad nákazy koronavírusom Belmopan 23. marca (TASR) - Belize v pondelok potvrdilo prvý prípad nákazy novým typom koronavírusu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 23.03.2020 categoryDenné správy

Belmopan 23. marca (TASR) - Belize v pondelok potvrdilo prvý prípad nákazy novým typom koronavírusu SARS-CoV-2. Nákaza sa tak rozšírila už do všetkých krajín v oblasti Strednej a Latinskej Ameriky, informuje agentúra DPA.Nákaza u ženy, ktorá do krajiny pricestovala z amerického štátu Texas, má podľa belizského ministerstva zdravotníctva pravdepodobne "súvislosť s cestovaním". Ministerstvo zároveň oznámilo, že prijalo opatrenia s cieľom zabrániť šíreniu nákazy.Belize zaznamenala koronavírus na svojom území ako vôbec posledná krajina v oblasti Strednej a Latinskej Ameriky. Prvou latinskoamerickou krajinou, ktorá nákazu koronavírusom potvrdila, bola 26. februára Brazília.Belize leží v oblasti Strednej Ameriky pri pobreží Karibského mora a jeho úradným jazykom je angličtina.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...