lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Belgicko uvoľní pre nemocnice miliardu eur Brusel 20. marca (TASR) - Belgická novovytvorená federálna vláda poskytne jednu miliardu eur na okamžitú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 20.03.2020 categoryDenné správy

Brusel 20. marca (TASR) - Belgická novovytvorená federálna vláda poskytne jednu miliardu eur na okamžitú pomoc pre nemocnice, ktoré čelia ťažkej ekonomickej situácii v súvislosti s pandémiou vírusovej choroby COVID-19.Situácia sa podľa tlačovej agentúry Reuters sa v nadchádzajúcich dňoch stane "extrémne intenzívnou".Mimoriadne opatrenia sú určené na podporu hospodárstva počas krízy a budú stáť federálnu vládu približne desať miliárd eur, uviedol federálny minister pre štátny rozpočet David Clarinval.Belgicko zaznamenalo vo štvrtok 16 nových prípadov úmrtia dôsledkom nákazy ochorenia COVID-19, čo znamená, že celkový počet obetí v tejto krajine dosiahol 37 a počet infikovaných 2257.Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že nasledujúce dni budú veľmi rušné vzhľadom na stúpajúci počet pacientov v nemocniciach.Belgicko vydalo karanténne opatrenia v súvislosti so zamedzením šírenia vírusovej choroby COVID-19 v stredu.Belgicko sa stalo v piatok najnovšou európskou krajinou, ktorá zatvára hranice, aby zastavila šírenie nového koronavírusu. Belgicko ich zatvára pre všetkých okrem nákladnej dopravy a cestujúcich, ktorí vykonávajú základné, nevyhnutné pracovné úlohy.Belgičania, ktorí sa stále nachádzajú v zahraničí, sa budú môcť vrátiť domov, ale ostatní cestujúci budú potrebovať oficiálny doklad dokazujúci, že ich cesta je nevyhnutná pre kľúčové služby ako napríklad národná bezpečnosť, zdravotná starostlivosť alebo práca pre Európsku úniu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...