lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Banská Bystrica: Odborníci z RÚVZ ponúkajú jesenný kurz znižovania nadváhy Banská Bystrica 11. septembra (TASR) - Poradňa zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 11.09.2019 categoryDenné správy

Banská Bystrica 11. septembra (TASR) - Poradňa zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici otvára jesenný kurz znižovania nadváhy (STOB). Podľa odborníčky Zory Kľocovej Adamčákovej nie je cieľom kurzu predpisovať lieky či diéty, ale pomôcť stanoviť reálne ciele a zorientovať sa v problematike. „Obezita je zložité komplexné ochorenie a nie je len problémom čisto osobného životného štýlu, ale najmä ďalších súvislostí vychádzajúcich z nášho obezitogénneho prostredia, genetických, a endokrinných faktorov. Aktívne sa na jej rozvoji podieľajú napríklad stres, poruchy spánku, konzumácia vysoko energeticky náročnej stravy, sedavý spôsob života s čoraz nižšou pohybovou aktivitou," vysvetlila Gabriela Rakická, lekárka oddelenia podpory zdravia a výchovy k zdraviu. Podľa nej je cieľom ich prístupu vychádzajúceho z metodiky STOB pomalá redukcia telesnej hmotnosti, kde sa na hmotnostných úbytkoch podieľa predovšetkým úbytok tuku, a osvojenie stravovacích a pohybových návykov tak, aby sa zautomatizovali a udržali aj po skončení sa kurzu, a tým sa udržala aj redukovaná hmotnosť. Do základného kurzu sa záujemcovia môžu prihlásiť ešte do konca septembra. Stretnutia sa budú organizovať raz týždenne v dohodnutom čase ako skupinové lekcie v priestoroch poradne zdravia RÚVZ Banská Bystrica.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...