lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BBSK: Vianoce preležia s chrípkou najmä ľudia v okresoch Žarnovica a B. Bystrica Banská Bystrica 23. decembra (TASR) – Vyšší výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) a chrípky a ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 23.12.2016 categoryDenné správy

Banská Bystrica 23. decembra (TASR) – Vyšší výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) a chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) v Banskobystrickom kraji zaznamenali počas tohto týždňa epidemiológovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajšieho roka je to v prípade ARO viac o 37 percent a pri CHPO o 27 percent. Epidemiológovia predpokladajú, že vďaka vianočným prázdninám, ale i pretrvávajúcemu chladnému počasiu chorobnosť začiatkom nového roka mierne klesne.Ako dnes TASR informovala hovorkyňa banskobystrického RÚVZ Mária Tolnayová, v dôsledku zvýšeného výskytu ochorení bola zavretá základná škola (ZŠ) v Detve, vyučovanie bolo prerušené aj v troch ZŠ v Žiari nad Hronom a z dôvodu vysokej chorobnosti si vianočné prázdniny predĺžia i deti z jednej ZŠ s materskou školou v Brezne.V Banskobystrickom kraji evidoval RÚVZ 6765 chorých na ARO, čo je podľa prepočítanej chorobnosti takmer 2186 osôb na 100.000 obyvateľov. Najviac ich je v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Žarnovica a Revúca. CHPO sa vyskytli v 532 prípadoch, čo predstavuje chorobnosť 78 osôb na 100.000 obyvateľov. Vianoce preležia s chrípkou najmä ľudia v okresoch Žarnovica, Banská Bystrica a Brezno.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...