lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BBC: Na britských klinikách vykonávajú kontroverzné skúšky panenstva Londýn 28. novembra (TASR) - Na niektorých britských klinikách môžu ženy podstúpiť kontroverzné skúšky panenstva, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 28.11.2020 categoryDenné správy

Londýn 28. novembra (TASR) - Na niektorých britských klinikách môžu ženy podstúpiť kontroverzné skúšky panenstva, zistila britská televízna stanica BBC.Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a Organizácie Spojených národov (OSN) takéto "testy" porušujú ľudské práva a preto by mali byť zakázané. Tvrdia, že testy panenstva sú z "medicínskeho hľadiska nepotrebné a často bývajú bolestivé, ponižujúce a traumatizujúce".WHO tiež zdôrazňuje, že skúšky panenstva sú nielen formou rodovej diskriminácie, ale navyše ani nemôžu spoľahlivo dokázať, či daná osoba mala alebo nemala pohlavný styk. Počas nich dochádza k vaginálnemu vyšetreniu, na základe ktorého príslušný lekár "zistí", či došlo k porušeniu panenskej blany, objasňuje BBC. Vyšetrovanie BBC odhalilo, že 21 britských súkromných zdravotníckych kliník ponúka rekonštrukciu panenskej blany. Na siedmich z nich môžu pacientky podstúpiť kontroverzné skúšky panenstva, ktorých cena sa pohybuje v rozmedzí zhruba 170 až 330 eur.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: