lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BANSKÁ BYSTRICA: Do kampane Vyzvi srdce k pohybu sa možno ešte zapojiť Banská Bystrica 1. apríla (TASR) - Hoci do skončenia 4. ročníka kampane Vyzvi srdce k pohybu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 1. apríla (TASR) - Hoci do skončenia 4. ročníka kampane Vyzvi srdce k pohybu chýba ešte sedem týždňov, podľa hovorkyne banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Márie Tolnayovej už dnes možno konštatovať, že do pohybových aktivít sa v rámci tejto akcie zapojili stovky Slovákov v dospelom veku.Jednotlivé RÚVZ rozdali omnoho vyšší počet účastníckych listov ako v uplynulých ročníkoch. "Neznamená to však, že všetci, čo si účastnícky list prevzali, aj pri pohybových aktivitách zotrvajú požadované štyri až šesť týždňov. Môžem však konštatovať, že občania majú každým ďalším ročníkom kampane vyšší záujem zapojiť sa do súťaže a zlepšiť pohybovými aktivitami svoju fyzickú kondíciu a zdravie," konštatovala Silvia Kontrošová, vedúca odboru podpory zdravia RÚVZ, ktorý je celoslovenským garantom kampane v rámci programu CINDI.Občania, ktorí sa ešte rozhodnú zapojiť do kampane, sa musia venovať pohybovým činnostiam vo svojom voľnom čase minimálne štyri týždne za sebou. Rozličné pohybové aktivity, ktorých zoznam je aj na účastníckych listoch, musia vykonávať minimálne štyri razy do týždňa najmenej 210 minút. Účastník vždy na konci týždňa urobí krátky záznam o svojich pohybových činnostiach. Vyplnený účastnícky list je potrebné po skončení účasti v súťaži poslať na adresu odboru podpory zdravia RÚVZ. Účastník ho môže odovzdať aj osobne na RÚVZ príslušnom k miestu bydliska."Pohyb je základ všetkého, ním eliminujeme celý rad rizikových faktorov, či už kardiovaskulárnych, onkologických, ale aj ďalších ochorení, a preto vyzývame občanov, aby sa do kampane Vyzvi srdce k pohybu ešte zapojili," pokračovala Kontrošová. Cieľom kampane však je, aby sa pohyb stal súčasťou životného štýlu občanov. "Ak nie sú súťaživé typy, nemusia sa dokonca ani prihlásiť. Stačí nám, že sa vôbec niekto začne hýbať na náš podnet a uvedomí si význam pohybu pre vlastné zdravie," dodala.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...