lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B. Bystrica: Pobyt deťom na infektológii Rooseveltovej nemocnice kráti nový dar Banská Bystrica 23. novembra (TASR) – Tri nové televízne prijímače a DVD už v týchto ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 23.11.2017 categoryDenné správy

Banská Bystrica 23. novembra (TASR) – Tri nové televízne prijímače a DVD už v týchto dňoch spríjemňujú pobyt detským pacientom na Oddelení infektológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Sú tam hospitalizované deti s rôznymi infekčnými ochoreniami, ročne ich je viac ako 500. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.Vzhľadom na povahu ochorení liečebný proces prebieha v izolácii na izbách. Za školopovinnými deťmi prichádza nemocničný pedagóg a dobieha s nimi školské učivo."Malí pacienti si u nás musia poležať aj niekoľko dní. Možnosť sledovať rozprávky im spríjemní ťažké chvíle trávené v nemocnici a edukačné DVD zasa vyučovací proces. V mene našich najmenších pacientov za dar ďakujeme," uviedla Diana Vološinová, primárka oddelenia infektológie."Nákupom televízorov na izby detských pacientov sme chceli pomôcť odstrániť pocit osamelosti a syndróm bieleho plášťa, zvýšiť záujem o vzdelávanie cudzích jazykov a pomocou videí prepojiť liečenie s vyučovaním," priblížili zástupcovia Nadácie Volkswagen Slovakia, ktorá elektroniku a 20 kusov edukačných a rozprávkových DVD v hodnote tisíc eur darovala.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...