lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B.BYSTRICA: Minimálne deväť lekárov FNsP podá výpoveď aj k 1. novembru Banská Bystrica 29. októbra (TASR) - Minimálne deväť lekárov banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 29. októbra (TASR) - Minimálne deväť lekárov banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta podáva výpoveď aj k 1. novembru, uviedol TASR v piatok (28.10.) predseda lekárskych odborov v Banskej Bystrici Jozef Baláž. Pripomenul, že k 1. októbru podalo v nemocnici výpoveď v prvej vlne výpovedí 192 lekárov."Máme informácie o 14 lekároch, ktorí výpoveď stiahli. Niektorí z nich len preto, že majú len jednomesačnú výpovednú lehotu a výpoveď podajú opätovne k 1. novembru."Podľa slov Baláža väčšina lekárov dala výpovede na viacerých kľúčových oddeleniach, bez ktorých je ťažké predstaviť si fungovanie nemocnice, hoci aj v obmedzenom režime. "Do protestu je zapojená väčšina, niekde až 100 % lekárov. Medzi oddelenia, kde výpoveď podala väčšina lekárov, patria anestéziologické a resuscitačné oddelenie, neonatológia, neurochirurgia, traumatológia, plastická chirurgia a cievna chirurgia, ortopédia, ORL, infektológia, oddelenie klinickej biochémie, hematologické oddelenie a onkologická klinika," dodal Baláž.K 1. októbru podalo podľa údajov odborov výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach. Ďalšie výpovede by mali padnúť na konci tohto mesiaca. Zdravotníci sa rozhodli siahnuť po radikálnom riešení pre neakceptovanie ich štyroch požiadaviek. V nich vyzývajú na dodržiavanie Zákonníka práce a personálnych normatívov v nemocniciach, dofinancovanie systému, lepšie mzdové ohodnotenie a zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti.Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik s lekármi nevie nájsť zhodu najmä v požiadavke zastavenia transformácie, ktorej osud je v súčasnosti nejasný, v stredu (26.10.) pripustil, že pokiaľ by lekári, ktorí sa pridali k akcii výpovedí, reálne odišli, bude situácia veľmi vážna. Môže dôjsť k spájaniu niektorých oddelení a predlžovaniu čakacích lehôt na operácie. Lekárske odbory následne opätovne deklarovali, že sú odhodlané v akcii pokračovať.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: