lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Austrália: Svetoznámu pláž Bondi v Sydney opäť otvorilli na športovanie Sydney 28. apríla (TASR) - Stovky ľudí si prišlo v utorok zaplávať a zasurfovať na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.04.2020 categoryDenné správy

Sydney 28. apríla (TASR) - Stovky ľudí si prišlo v utorok zaplávať a zasurfovať na svetoznámu austrálsku pláž Bondi ležiacu sedem kilometrov od centra Sydney, ktorú opäť otvorili po niekoľkých týždňoch. Zatvorená bola z dôvodu koronavírusovej pandémie.Väčšina návštevníkov sa podľa austrálskych médií riadila naďalej platnými pravidlami a dodržiavala odstup od iných. Obľúbená pláž je otvorená v pracovné dni od 07.00 h do 17.00 h miestneho času výlučne pre športové aktivity, nie však na opaľovanie, prechádzky či behanie. Otvorené sú aj dve menšie neďaleké pláže Coogee a Maroubra. Sprístupnené sú bez obmedzení otváracích hodín. Počas víkendov zostanú všetky pláže naďalej zatvorené. Austrálske úrady zatvorili pláž Bondi, ktorá je jednou z najvyhľadávanejších turistických cieľov v krajine, približne pred piatimi týždňami po tom, čo sa tam napriek prísnym obmedzeniam vybrali opaľovať a zaplávať si tisíce ľudí. V roku 2018 navštívilo túto pláž zhruba 2,9 milióna ľudí.Austrália zaznamenala doposiaľ 6720 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a podobne ako na Novom Zélande sa jej zatiaľ darí držať krivku nákazy na relatívne nízkej úrovni.Za uplynulých 24 hodín tam evidovali len jeden prípad nákazy z neznámeho zdroja, čo naznačuje, že prenos infekcie v komunitách sa takmer zastavil, uviedol austrálsky minister zdravotníctva Greg Hunt. "Vyhrávame, ale zatiaľ sme ešte nevyhrali," cituje Hunta agentúra Reuters.Niektoré austrálske štáty začali tento týždeň s postupným uvoľňovaním opatrení v boji s pandémiou, občania však musia naďalej dodržiavať fyzický odstup. Nový Južný Wales, kde evidujú takmer polovicu všetkých prípadov v krajine, oznámil, že od piatka povolí návštevy príbytkov iných osôb pre maximálne dvoch dospelých, ktorých budú môcť sprevádzať aj deti.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...