lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


APAZ: Štátne nemocnice by nemali byť pri delení ochranných pomôcok favorizované Bratislava 26. marca (TASR) – Štátne nemocnice by sa pri prerozdeľovaní ochranných pomôcok určených na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 26.03.2020 categoryDenné správy

Bratislava 26. marca (TASR) – Štátne nemocnice by sa pri prerozdeľovaní ochranných pomôcok určených na boj s novým koronavírusom, akými sú ochranné rúška či dezinfekčné prostriedky, nemali favorizovať. Myslí si to prezident Asociácie polikliník a zdravotníckych zariadení (APAZ) Štefan Zelník."APAZ upozorňuje na skutočnosť, že pacienti s podozrením na infekciu alebo už infikovaní pacienti najskôr prichádzajú do zdravotníckych zariadení k praktickým lekárom či špecialistom a až následne, ak je to potrebné, sú odosielaní do ústavnej starostlivosti," uviedol Zelník.Ako ďalej za APAZ doplnila, zdravotnícke zariadenia prvého kontaktu, teda ambulancie praktických lekárov, pediatrov a špecialistov a zariadenia ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktoré sú v sieti poskytovateľov bez rozdielu na vlastníctvo, zabezpečujú poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre všetkých občanov Slovenska.Ak podľa Zelníka dôjde ku kolapsu prvého kontaktu, teda ambulancií praktických lekárov, pediatrov či špecialistov, skolabuje aj ústavná zdravotná starostlivosť. Asociácia preto apeluje na vládu SR a Ministerstvo zdravotníctva SR, aby na to pri prerozdeľovaní ochranných pomôcok mysleli.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...