lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ANS nesúhlasí s možnými zmenami v návrhu novely o zdravotnej starostlivosti Bratislava 8. septembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) nesúhlasí s možným vypustením zvýšenia poplatkov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.09.2023 categoryDenné správy

Bratislava 8. septembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) nesúhlasí s možným vypustením zvýšenia poplatkov na ambulantných pohotovostiach a urgentoch z návrhu novely zákona o zdravotnej starostlivosti. O novele by mali poslanci rokovať na piatkovej mimoriadnej schôdzi parlamentu.
"Ak na mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR zvolanej na piatok bude prijatý návrh zmeny organizácie ambulancií pohotovostnej služby, ktorý skracuje hodiny poskytovania zdravotnej starostlivosti, ale zároveň neupravuje poplatky a nebude rešpektovať minimálne 35 ordinačných hodín päť dní v týždni, môže prísť ku kolapsu poskytovania detskej zdravotnej starostlivosti v nemocniciach," skonštatovala asociácia v stanovisku.
Asociácia trvá na tom, aby poslanci prijali návrh v znení, na ktorom sa v auguste zhodli zástupcovia ambulancií, nemocníc, ministerstvo zdravotníctva a SK8. Navrhuje prípadne, aby bola nová legislatíva prijatá až novým parlamentom v riadnom legislatívnom konaní. "Dúfame, že predvolebný populizmus nezapríčiní úplný rozklad ďalšej oblasti slovenského zdravotníctva," dodala.
Poslanci by sa mali na piatkovom rokovaní zaoberať novelou zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú schválila vláda aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie. Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí by sa mali skrátiť z 22.00 h na 20.00 h. Zvýšiť sa tiež majú poplatky za návštevu ambulantných pohotovostí a urgentov.


akb mac

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: