lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


AFP: Počet obetí COVID-19 v EÚ presiahol pol milióna Paríž 10. februára (TASR) - Počet obetí ochorenia COVID-19 v Európskej únii (EÚ) prekročil hranicu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 10.02.2021 categoryDenné správy

Paríž 10. februára (TASR) - Počet obetí ochorenia COVID-19 v Európskej únii (EÚ) prekročil hranicu pol milióna. Vyplýva to z najnovších údajov agentúry AFP, ktoré zverejnila v stredu.Členské štáty EÚ presiahli hranicu 500.000 úmrtí ešte v utorok večer. K stredajšej 13.00 h SEČ už bolo zaznamenaných 501.531 úmrtí a 20.548.666 prípadov nákazy.V EÚ sú niektoré z najviac zasiahnutých krajín sveta, avšak situácia sa tam v poslednom čase začína zlepšovať, konštatuje AFP. Najvýraznejší pokles infikovaných zaznamenáva momentálne Španielsko, kde sa ich počet znížil o 31 percent. Priemerný denný počet úmrtí však stúpol o osem percent na 465. Najväčší pokles počtu úmrtí hlási Švédsko - za posledný týždeň o 53 percent (v priemere 53 úmrtí denne).Počas týždňa od 3. do 9. februára bolo v členských štátoch EÚ zaznamenaných v priemere 103.250 novoinfikovaných denne. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ide o 16-percentný pokles.Priemerný denný počet úmrtí bol za rovnakú dobu 3137, čo je o sedem percent menej v porovnaní s týždňom predtým.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: