lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


AFP: Počet nakazených koronavírusom od začiatku pandémie prekročil 150 miliónov Paríž 30. apríla (TASR) - Koronavírusom SARS-COV-2 sa od vypuknutia pandémie do piatka nakazilo celkovo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 30.04.2021 categoryDenné správy

Paríž 30. apríla (TASR) - Koronavírusom SARS-COV-2 sa od vypuknutia pandémie do piatka nakazilo celkovo už 150,3 milióna ľudí, vyplýva z údajov zhromaždených agentúrou AFP.Počet novoinfikovaných v súčasnosti rastie obzvlášť rýchlo najmä pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v Indii, kde za posledný týždeň zaznamenali 2,5 milióna prípadov nákazy. Podľa AFP globálny počet nových infekcií rástol takouto rýchlosťou naposledy na začiatku pandémie.India vo štvrtok hlásila rekordných 379.257 nových prípadov nákazy a 3645 súvisiacich úmrtí, informovalo tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Tento počet novoinfikovaných predstavuje vôbec najvyšší denný prírastok na svete, uviedla vo štvrtok agentúra AFP s tým, že oficiálne počty nakazených i obetí v tejto krajine pravdepodobne odrážajú len zlomok skutočných čísel.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...