lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11168 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

P. BYSTRICA: Výpovede nestiahlo už iba 11 lekárov, starostlivosť nie je ohrozená

Považská Bystrica 30. novembra (TASR) - Vedenie Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici evidovalo dnes o 17.00 h už 20 stiahnutých výpovedí z celkového počtu 31 podaných výpovedí zo strany lekárov. Ako informoval riaditeľ nemocnice Peter Rendek, výpovede zatiaľ nestiahlo 11 lekárov z ortopedického, otorinolaryngologického, rádiodiagnostického, pediatrického, traumatologického ...

Lekarne.sk

LOZ: Lekári ostávajú v štrajkovej pohotovosti, opäť žiadajú odchod Uhliarika (2)

Bratislava 15. decembra (TASR) - Lekárske odbory zatiaľ neodvolajú štrajkovú pohotovosť, ktorú vyhlásili pre nespokojnosť s napĺňaním ich spoločného memoranda. "Zákony prijaté v parlamente ešte nenadobudli účinnosť, preto je zatiaľ predčasné hovoriť o zrušení štrajkovej pohotovosti. K tomuto nás vedie skúsenosť z posledných dní, a preto si počkáme na ukončenie celého legislatívneho procesu," ...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 17,1 percenta

Žilina 27. januára (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 17,1 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1547,2 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

R. RAŠI: Personálne otázky sa ešte neriešili

Bratislava 13. marca (TASR) - Exminister zdravotníctva Richard Raši (Smer-SD) zatiaľ nechce prezradiť, či opätovne ašpiruje na tento post. "Nakoľko sme len dva dni po voľbách, personálne otázky sa ešte neriešili," skonštatoval pre TASR. Raši bol ministrom za prvej vlády Roberta Fica od júna 2008 do júla 2010.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na podujatí Beh pre zdravé nohy možno zistiť príčiny ich bolesti

Bratislava 20. apríla (TASR) – Nielen pre zdravých bežcov, ale najmä pre všetkých, ktorí majú problémy s opuchmi a bolesťami dolných končatín či kŕčovými žilami, je pripravené podujatie Beh pre zdravé nohy. Uskutoční sa v sobotu 21. apríla na Námestí slobody v Košiciach a nasledujúcu nedeľu v bratislavskom Sade Janka Kráľa. Štart 4,5 km behu v podkolienkach je o 11. hodine.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...