lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11169 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA:Lekári v Bratislave uvidia živý prenos roboticky asistovanej operácie

Banská Bystrica 31. mája (TASR) - Jedinečný živý prenos roboticky asistovanej gynekologickej operácie v 3D a HD kvalite sa uskutoční dnes dopoludnia z Centra robotickej chirurgie v Banskej Bystrici. Sledovať ho budú účastníci najväčšieho gynekologického kongresu s medzinárodnou účasťou na Slovensku - XIX. kongresu Slovenskej gynekologicko-pôrodníckej spoločnosti Slovenskej lekárskej spoločnosti...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP a lekári sa dohodli na novej zmluve

Bratislava 4. júla (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a zástupcovia ambulantných lekárov sa dnes v ranných hodinách dohodli na podobe novej zmluvy. Tá by mala platiť podľa podmienok legislatívy 12 mesiacov, cenový výmer je však len na šesť mesiacov. Lekári chcú o jeho výške znovu rokovať.

Lekarne.sk

RADÍME: Pre kvalitné slnečné okuliare treba zájsť do optiky

Bratislava 15. augusta (TASR) - Zrak si treba v lete chrániť kvalitnými slnečnými okuliarmi. Kde ich nájsť? Primárka Kliniky detskej oftalmológie v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici Dana Tomčíková hovorí, že ak chce človek kvalitné okuliare, mal by ich hľadať v optike.

Lekarne.sk

Pri kontrole viac ako stovky vzorkov v Poľsku sa metylalkohol nenašiel

Varšava 21. septembra (TASR) - Pri kontrole takmer štvrtiny odobratých vzoriek alkoholu v Poľsku sa metylalkohol nenašiel. O negatívnom výsledku analýzy 110 z celkového množstva 453 odobratých vzoriek informoval dnes hovorca tamojšieho celoštátneho inšpektorátu pre hygienu Jan Bondar. Podľa jeho slov sa stiahnutý alkohol do obchodnej siete nevráti dovtedy, kým kompetentní nebudú mať istotu, že...

Lekarne.sk

ŽILINA: Nemocnica chce zlúčením oddelení racionalizovať prevádzku a ušetriť

Žilina 24. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Žilina chce od 1. novembra 2012 zaviesť nerovnomerné rozdelenie pracovného času a zlúčiť osem oddelení do štyroch. Táto organizačná zmena má odstrániť nadčasovú prácu, zefektívniť riadenie a racionalizovať prevádzku. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval riaditeľ FNsP Žilina Štefan Volák.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...