lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11166 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

NRSR: Lekári prišli na rokovanie do parlamentu, chcú sa dohodnúť (2)

Bratislava 30. novembra (TASR) - Lekárski odborári na čele so svojím šéfom Marianom Kollárom prišli dnes krátko po 16.00 h na rokovanie do parlamentu na pozvanie predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského. Odborársky predák pri príchode avizoval, že sa chcú dohodnúť a upokojiť situáciu. "Čakáme kompromisy a čakáme, že sa dohodneme," povedal Kollár.

Lekarne.sk

Senát ČR: Vyslanie armádnych lekárov na Slovensko bolo v rozpore s ústavou

Bratislava/Praha 14. decembra (TASR) - Nedávne vyslanie českých vojenských lekárov na Slovensko bolo v rozpore s Ústavou Českej republiky. Uznesenie s takýmto obsahom schválil dnes v Prahe Senát Parlamentu ČR, v ktorom majú väčšinu opoziční sociálni demokrati z ČSSD. Za predmetný návrh uznesenia hlasovalo 35 zo 43 prítomných senátorov, traja boli proti, prítomní ľudovci sa hlasovania zdržali.

Lekarne.sk

BRATISLAVA/TRENČÍN: Druhý muž MAAE vyzdvihol význam lineárneho urýchľovača

Bratislava/Trenčín 26. januára (TASR) – Vysokokvalifikovaní odborníci a mnoho úspešných projektov Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) v Bratislave sú výborným predpokladom pre spoluprácu SZU s Medzinárodnou agentúrou pre atómovú energiu (MAAE). Počas dnešnej pracovnej návštevy Slovenska to povedal zástupca generálneho riaditeľa MAAE Mohamad Daud. Daud tiež vyzdvihol význam Univerzitného ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Slovensku sa rodí menej detí, vek rodičiek stúpa

Bratislava 12. marca (TASR) - Na Slovensku sa rodí menej detí a starším matkám, ukázali to štatistiky Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). V roku 2009 sa narodilo menej detí (55.157), ako v roku 1997 (58.483), najmenej za toto sledované obdobie sa ich však narodilo v roku 2002 (49.578). TASR informoval Peter Gschwendt z NCZI.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: M. Faktor ako šéf VšZP končí, nahradiť ho má M. Forai (2)

Bratislava 19. apríla (TASR) - Po viacerých šéfoch nemocníc končí podľa informácií TASR vo svojej funkcii aj šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marián Faktor. Novým šéfom najväčšej poisťovne na slovenskom trhu sa má od piatku 20. apríla stať Marcel Forai. Faktor končí po tom, čo dnes odstúpilo celé predstavenstvo VšZP.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...