lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11170 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Na trhu sa môžu objaviť nebezpečné kozmetické výrobky

Bratislava 4. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Rakúsku, Taliansku, Nemecku, Holandsku a vo Veľkej Británii.  Ide o kozmetické výrobky a tetovacie farby. Ako upozornil hlavný hygienik Ivan Rovný, je možné že tieto výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Lekári pristúpia na postupné navýšenie platov,garantovať to má zákon (2)

Bratislava 16. januára (TASR) - Lekárski odborári pristúpia na postupné zvyšovanie platov, ktoré vyplýva z memoranda medzi vládou a odbormi. Taký je záver ich dnešného stretnutia s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou, dohodu potvrdili po skončení stretnutia obe strany. Postupné navyšovanie by mal lekárom garantovať aj zákon, ktorý by mohol platiť pravdepodobne od augusta tohto roku.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chorobnosť v kraji mierne klesla, stále je však zatvorených 27 škôl

Trenčín 22. februára (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili tento týždeň lekári 14.179 akútnych respiračných ochorení, čo je približne rovnaký počet ako v predchádzajúcom týždni. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne. Lekári nahlásili tento týždeň 3387 chrípkových ochorení, chorobnosť sa znížila o deväť percent.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na návštevu lekára - špecialistu opäť bude treba výmenný lístok

Bratislava 31. marca (TASR) - Výmenné lístky od všeobecných lekárov k špecialistom sa od apríla obnovia. Do platnosti vstúpi novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá hovorí o opätovnom zavedení odporúčaní od všeobecného lekára s niekoľkými výnimkami. Výmenný lístok nebude potrebný k očnému lekárovi, psychiatrovi, gynekológovi, kožnému lekárovi a stomatológovi.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Meškanie jednej poisťovne potvrdzuje vraj nesystémovosť vyvlastnenia

Bratislava 7. mája (TASR) - Meškanie zavádzania unitárneho systému verejného zdravotného poistenia potvrdzuje podľa Združenia zdravotných poisťovní (ZZP) nesystémovosť vyvlastnenia súkromných zdravotných poisťovní. Vláde preto odporúča časový posun využiť na prehodnotenie plánovaného projektu a vyzýva ju na dialóg. Podľa združenia je zrejmé, že proces vyvlastnenia neprinesie poistencovi nič, ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...