lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11051 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZSR: Lieky na Slovensku podľa ministra Uhliarika chýbať nebudú

Bratislava 7. júla (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) odmieta tvrdenia, že by zákon o rozsahu mal znížiť dostupnosť liekov pre slovenských pacientov. "Hrozby, že by na Slovensku neboli lieky, sú absolútne neopodstatnené. Takéto hrozby boli aj v minulosti a doteraz sa nepotvrdili," vyhlásil dnes v parlamente Uhliarik.

Lekarne.sk

Smrť rodičky v nemocnici vyvolal nepokoje v západoafrickej krajine

Ougadougou 3. septembra (TASR) - Nahnevaní obyvatelia Burkiny Faso podpálili nemocnicu, v ktorej pri pôrode zomrela žena, zatiaľ čo zdravotné sestry pozerali televíziu. Žena čakala dvojičky a zomrela v stredu v nemocnici mesta Bobo-Dioulasso v mučivých bolestiach, informoval v piatok jej manžel Adama Traore. Rodiacu ženu tam dopravil 24 hodín predtým, sestry ju však nechali samú v bolestiach a...

Lekarne.sk

MZ SR: Minister Uhliarik nariadil kontrolu v bratislavskej detskej nemocnici (2)

Bratislava 12. októbra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik nariadil kontrolu v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou. Reagoval tak na výzvu lekárskych odborov na odvolanie riaditeľa nemocnice Daniela Žitňana, s ktorým dnes rokoval za účasti predsedníčky odborovej organizácie zamestnancov Daniely Sejnovej. "Na základe jej výsledkov bude informovať o svojich ďalších ...

Lekarne.sk

KOŠICE: DFN nahradí nespokojných lekárov aj zahraničnými odborníkmi

Košice 15. novembra (TASR) - Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach zaplní miesta po nespokojných lekároch aj odborníkmi zo zahraničia. Riaditeľ DFN Peter Krcho dnes povedal, že po pondelkovom (14. novembra) výberovom konaní prijmú pravdepodobne piatich uchádzačov zo siedmich. "Z toho je jeden Kanaďan, jedna Češka a tri Slovenky.

Lekarne.sk

P. BYSTRICA: Výpovede stiahlo 15 z 31 lekárov, ostatní majú čas do polnoci

Považská Bystrica 30. novembra (TASR) – V Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici stiahlo do dnešného popoludnia výpovede 15 lekárov. Vedenie nemocnice čaká, že sa k nim pridajú aj niektorí ďalší zo 16 lekárov, ktorí výpovede zatiaľ nestiahli. TASR o tom informoval námestník riaditeľa NsP v Považskej Bystrici Igor Steiner.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...