lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Smrť rodičky v nemocnici vyvolal nepokoje v západoafrickej krajine Ougadougou 3. septembra (TASR) - Nahnevaní obyvatelia Burkiny Faso podpálili nemocnicu, v ktorej pri pôrode ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Ougadougou 3. septembra (TASR) - Nahnevaní obyvatelia Burkiny Faso podpálili nemocnicu, v ktorej pri pôrode zomrela žena, zatiaľ čo zdravotné sestry pozerali televíziu.Žena čakala dvojičky a zomrela v stredu v nemocnici mesta Bobo-Dioulasso v mučivých bolestiach, informoval v piatok jej manžel Adama Traore. Rodiacu ženu tam dopravil 24 hodín predtým, sestry ju však nechali samú v bolestiach a išli sledovať program v televízii, povedal.Kázali mu ísť domov, tak išiel. Na druhý deň mu volala zúfalá príbuzná, ktorú nechal pri manželke, že žena i deti zomreli. Po príchode do nemocnice našiel manželku ležať na zemi, kam spadla v posledných okamihoch života z postele. Sestry ju ani nezdvihli, povedal agentúre Associated Press.Iná žena v piatok v rozhlase povedala, že v rovnakej nemocnici prišla o svoje sedemmesačné dieťa. Ďalšiu ťarchavú ženu zabil v júli zásah elektrinou na pôrodníckom oddelení v hlavnom meste Ougadougou, čo tiež vyvolalo nepokoje.Úmrtnosť rodičiek v Burkine Faso patrí k najvyšším na svete. Podľa oficiálnych štatistík na 100.000 pôrodov pripadá 307 úmrtí, ročne takto zomrie 2000 žien.V piatok navštívila uvedenú nemocnicu delegácia poslancov vedená ministrom. Vyhlásil, že nedbanlivosť zavinila smrť a preto bude potrestaná sankciami.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...