lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


P. BYSTRICA: Výpovede stiahlo 15 z 31 lekárov, ostatní majú čas do polnoci Považská Bystrica 30. novembra (TASR) – V Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici stiahlo do dnešného popoludnia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Považská Bystrica 30. novembra (TASR) – V Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici stiahlo do dnešného popoludnia výpovede 15 lekárov. Vedenie nemocnice čaká, že sa k nim pridajú aj niektorí ďalší zo 16 lekárov, ktorí výpovede zatiaľ nestiahli. TASR o tom informoval námestník riaditeľa NsP v Považskej Bystrici Igor Steiner. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti je podľa neho aj naďalej ohrozené na chirurgickom, anestéziologicko-resuscitačnom a ortopedickom oddelení. "Lekári, ktorí ešte chcú stiahnuť výpovede, majú čas do dnešnej polnoci. Ja budem až dovtedy v práci a každý jeden lekár môže prísť svoju výpoveď stiahnuť," zdôraznil Steiner.V považskobystrickej nemocnici nevyhlásili núdzový stav i napriek tomu, že výpoveď podala asi tretina lekárov. "Ťažko mi je hodnotiť rozhodnutie pani premiérky a ministra zdravotníctva. Určite mali dôvody na to, že núdzový stav v našej nemocnici nevyhlásili. Či to bolo nešťastné riešenie, alebo bol za tým nejaký úmysel, to by museli vysvetliť oni," dodal Steiner s tým, že ak by lekári nestiahli výpovede, mala by nemocnica obrovské problémy a museli by sa obrátiť na nemocnice v núdzovom režime, aby im prebrali pacientov. Ako dodal, na vedenie považskobystrickej nemocnice sa dokonca obrátili z Fakultnej nemocnice v Trenčíne s preventívnou žiadosťou o pomoc v prípade pediatrických pacientov. "Súhlasili sme, no zatiaľ pomoc nepotrebovali," doplnil Steiner.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: