lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: DFN nahradí nespokojných lekárov aj zahraničnými odborníkmi Košice 15. novembra (TASR) - Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach zaplní miesta po nespokojných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 15. novembra (TASR) - Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach zaplní miesta po nespokojných lekároch aj odborníkmi zo zahraničia. Riaditeľ DFN Peter Krcho dnes povedal, že po pondelkovom (14. novembra) výberovom konaní prijmú pravdepodobne piatich uchádzačov zo siedmich. "Z toho je jeden Kanaďan, jedna Češka a tri Slovenky. A budeme mať aj výpomoc z Maďarska." Krcho zdôraznil, že DFN chce zamestnať lekárov, ktorí majú veľké skúsenosti a sú schopní poskytnúť aj také odbornosti, aké dosiaľ v nemocnici nemali. Nepôjde teda o absolventov. Nemocnica podľa jej šéfa stále rieši kritickú situáciu. Z 10 oddelení dalo výpoveď najviac lekárov na detskej chirurgii a detskej intenzívke. Od 1. decembra má DFN fungovať v podobnom režime ako cez letné prázdniny, keď sú dovolenky. "Budeme mať k dispozícii troch-štyroch atestovaných lekárov," vysvetlil Krcho. V decembri zvykne mať nemocnica vždy najmenej pacientov. Hromadné výpovede lekárov sa Krchovi nepáčia. Mrzí ho najmä, že ich dali aj primári. "Nie je to v poriadku, ak berieme pacientov za rukojemníkov." Krcho vysvetľuje svojim zamestnancom, že v tomto období už poškodzujú vlastnú firmu. "Potrebujeme jednať s poisťovňami, nastaviť veci tak, aby sme mohli dostať za pacientov viac," vysvetlil. Len v tých nemocniciach, kde lekári nepodali výpovede, sa podľa neho zvýšia platby od poisťovní. Mrzí ho tiež, že lekár, ktorý podal výpoveď, zároveň nedodržiava Zákonník práce, prípadne smernice nemocnice.Krcho uznáva, že detskí lekári si jednoznačne zaslúžia viac peňazí. Informoval, že v DFN lekárom pridávali v októbri.K 30. septembru evidovali v DFN 52 výpovedí, do začiatku novembra ich stiahla necelá desiatka lekárov.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: