lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10724 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Ambulantné pohotovosti by mali fungovať iba do 22.00 h.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Brány ambulantných a zubných pohotovostí by sa mali od apríla budúceho roku zatvárať už od 22.00 h. V dňoch pracovného pokoja by mali ambulantné pohotovosti fungovať od 07.00 do 22.00 h. Zmeny vo fungovaní Lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) navrhlo ministerstvo zdravotníctva podľa ktorého bolo nepretržité fungovanie LSPP neefektívne. Novela zákona o ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Terapeutický pes predviedol deťom z Ruskova svoje špeciálne schopnosti

Ruskov 8. novembra (TASR) - Špeciálne schopnosti predviedol dnes cvičený pes-terapeut deťom v Materskej škole v Ruskove (okr. Košice-okolie). Cvičená štvorročná sučka wiemarského stavača Magie dokáže podľa majiteľky Jany Drábikovej budovať sebadôveru dieťaťa, zlepšovať jeho komunikáciu aj motorické schopnosti.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Detská nemocnica využije kompetencie, ktoré núdzový stav ponúka

Banská Bystrica 29. novembra (TASR) - V Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici využijú svoje kompetencie, ktoré núdzový stav ponúka. Oslovia teda lekárov potrebných na zabezpečenie neodkladnej starostlivosti, uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Ján Nosko. Doplnil, že ide o lekárov, ktorí podali výpovede.

Lekarne.sk

ANS: Na krytie vyšších platov by nemocnice potrebovali o 100 miliónov eur viac

Bratislava 6. decembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska vyzýva poslancov NR SR, aby upravili štátny rozpočet a zvýšili platby za poistencov štátu pre rok 2012. Dôvodom sú pretrvávajúce pochybnosti o dostatočnosti finančného krytia navýšenia miezd lekárov a sestier zo zdrojov zdravotných poisťovní. "Navýšenie finančných zdrojov minimálne o 100 miliónov eur pre zdravotníctvo by garantovalo ...

Lekarne.sk

MALÁ FATRA: Záchranári pomáhali dvom uviaznutým slovenským lyžiarom

Bratislava 11. januára (TASR) - Záchranári z Operačného strediska Horskej záchrannej služby (OS HZS) Malá Fatra pomáhali dnes podvečer dvom uviaznutým slovenským lyžiarom. TASR informovali o tom z OS HZS Malá Fatra. Lyžiari dnes počas lyžovania v Oštiepkovej mulde zišli prudkým úzkym žľabom k miestu, ktoré končí 20-metrovým skalným prahom zvaným Lipnerova rizňa.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...