lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ANS: Na krytie vyšších platov by nemocnice potrebovali o 100 miliónov eur viac Bratislava 6. decembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska vyzýva poslancov NR SR, aby upravili štátny ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 6. decembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska vyzýva poslancov NR SR, aby upravili štátny rozpočet a zvýšili platby za poistencov štátu pre rok 2012. Dôvodom sú pretrvávajúce pochybnosti o dostatočnosti finančného krytia navýšenia miezd lekárov a sestier zo zdrojov zdravotných poisťovní."Navýšenie finančných zdrojov minimálne o 100 miliónov eur pre zdravotníctvo by garantovalo finančné krytie navýšenia miezd lekárov a sestier a rozsah zdravotnej starostlivosti na úrovni roku 2011," píše sa vo vyhlásení ANS.Nedostatočné navýšenie finančných zdrojov pre lôžkové zdravotnícke zariadenia združené v ANS spôsobí podľa asociácie zhoršenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre pacientov, ďalšiu nespokojnosť zdravotníckych pracovníkov vrátane lekárov a sestier a v konečnom dôsledku kolaps týchto nemocníc.Vyhlásenie asociácie TASR poskytol Miroslav Valaštík z Kancelárie ASN.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...