lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10723 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Terapeutický pes predviedol deťom z Ruskova svoje špeciálne schopnosti

Ruskov 8. novembra (TASR) - Špeciálne schopnosti predviedol dnes cvičený pes-terapeut deťom v Materskej škole v Ruskove (okr. Košice-okolie). Cvičená štvorročná sučka wiemarského stavača Magie dokáže podľa majiteľky Jany Drábikovej budovať sebadôveru dieťaťa, zlepšovať jeho komunikáciu aj motorické schopnosti.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Detská nemocnica využije kompetencie, ktoré núdzový stav ponúka

Banská Bystrica 29. novembra (TASR) - V Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici využijú svoje kompetencie, ktoré núdzový stav ponúka. Oslovia teda lekárov potrebných na zabezpečenie neodkladnej starostlivosti, uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Ján Nosko. Doplnil, že ide o lekárov, ktorí podali výpovede.

Lekarne.sk

ANS: Na krytie vyšších platov by nemocnice potrebovali o 100 miliónov eur viac

Bratislava 6. decembra (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska vyzýva poslancov NR SR, aby upravili štátny rozpočet a zvýšili platby za poistencov štátu pre rok 2012. Dôvodom sú pretrvávajúce pochybnosti o dostatočnosti finančného krytia navýšenia miezd lekárov a sestier zo zdrojov zdravotných poisťovní. "Navýšenie finančných zdrojov minimálne o 100 miliónov eur pre zdravotníctvo by garantovalo ...

Lekarne.sk

MALÁ FATRA: Záchranári pomáhali dvom uviaznutým slovenským lyžiarom

Bratislava 11. januára (TASR) - Záchranári z Operačného strediska Horskej záchrannej služby (OS HZS) Malá Fatra pomáhali dnes podvečer dvom uviaznutým slovenským lyžiarom. TASR informovali o tom z OS HZS Malá Fatra. Lyžiari dnes počas lyžovania v Oštiepkovej mulde zišli prudkým úzkym žľabom k miestu, ktoré končí 20-metrovým skalným prahom zvaným Lipnerova rizňa.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Regionálne nemocnice po pár dňoch opäť varujú pred kolapsom (2)

Bratislava 28. februára (TASR) - Regionálne nemocnice opätovne upozorňujú na ich možný kolaps pre chýbajúce zdroje na navýšenie platov lekárov a zdravotných sestier. Ďalšie varovanie tak prichádza iba po niekoľkých dňoch od zasadnutia Rady Asociácie nemocníc Slovenska (ANS), ktorého závery boli rovnaké. Nemocnice odkazujú ministerstvu, že nechcú mať v rukách čierneho Petra a pokiaľ chýbajú ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...