lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10235 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: V Univerzitnej nemocnici stiahli výpovede ďalší lekári

Košice 24. novembra (TASR) - Ďalší lekári stiahli svoje výpovede v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. "Aktuálne máme už 61 späťvzatí výpovedí lekárov a máme avizované ďalšie do konca týždňa," uviedla dnes popoludní pre TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová. Dopoludnia nemocnica hovorila o 56 lekároch, ktorí zmenili svoje rozhodnutie.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Slovensku previezli dnes medzi nemocnicami troch pacientov

Bratislava 1. decembra (TASR) - Od vyhlásenia núdzového stavu previezli medzi nemocnicami v rámci celého Slovenska troch pacientov. A to z Ružomberka do Liptovského Mikuláša, Trenčína a Trstenej. Na území Bratislavy nebol zrealizovaný žiaden prevoz.

Lekarne.sk

Británia: Princa Philipa prepustia dnes z nemocnice

Londýn 27. decembra (TASR) - Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. , princa Philipa, prepustia dnes z nemocnice po zákroku na zlepšenie priechodnosti koronárnej tepny. Oznámil to Buckinghamský palác.

Lekarne.sk

TRNAVA: Kraj nemá na zvýšenie platov lekárov v okresných nemocniciach

Trnava 8. februára (TASR) – Zriaďovateľ nemocníc v Skalici, Galante a Dunajskej Strede nemá zdroje, aby dostál nariadeniu zvýšiť platy lekárov. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) stále hľadá cestu, odkiaľ zobrať na tento rok zhruba 4,5 milióna eur, ktoré by pre tento účel potreboval . Otázkou sa zaoberali poslanci TTSK na svojom dnešnom zasadnutí.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Bratislavskom kraji klesol počet ochorení na chrípku

Bratislava 23. marca (TASR) - V 12. kalendárnom týždni poklesli v Bratislavskom kraji akútne respiračné ochorenia z 1898,4 na 1734,1 prípadov v prepočte na 100. 000 osôb. Aj chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia klesla zo 132,1 na 119,1 prípadov na 100.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...