lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11187 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Chrípky bolo menej, na pandemickú však umreli traja ľudia

Banská Bystrica 22. februára (TASR) - Dohromady tri úmrtia, z toho dva s potvrdenou chrípkou, zapríčinenou pandemickým vírusom A H1N1 a jedno úmrtie zapríčinené ťažkou akútnou respiračnou infekciou (SARI), zaznamenali v uplynulých dňoch v Banskobystrickom kraji. Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v B. Bystrici Mária Tolnayová, úrad registruje ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Miernymi úpravami jedálnička počas sviatkov sa možno vyhnúť problémom

Bratislava 30. marca (TASR) - Tradičné veľkonočné špeciality sú pre organizmus veľkou záťažou. Nárazové hodovanie v kombinácii s ničnerobením počas sviatkov sa môže odraziť negatívne na telesných hodnotách a spôsobiť aj problémy s trávením. Mierne úpravy jedálneho lístka sa preto podľa odborníkov na zdravú výživu hodia v každom prípade.

Lekarne.sk

VLÁDA: Ministri hovorili o meškajúcom projekte jednej zdravotnej poisťovne

Bratislava 7. mája (TASR) - Vláda dnes vzala na vedomie informáciu o pokračovaní v prípravách projektu jednej zdravotnej poisťovne. Ten má oproti pôvodne plánovanému harmonogramu meškanie. Ako vyplýva z informácie ministerstva zdravotníctva, transformačný zákon, ktorý mal platiť od mája, sa dokončuje a podklady k tendru na poradcu, ktorý sa mal skončiť do apríla, sú sfinalizované.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Union ZP a Univerzitná nemocnica Bratislava sa dohodli

Bratislava 14. júna (TASR) – Poistenci Union zdravotnej poisťovne by mali byť oddnes v nemocniciach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) dostať plnú zdravotnú starostlivosť. O dohode medzi poisťovňou a UNB na úrovni riaditeľov oboch inštitúcií informoval na dnešnom tlačovom brífingu generálny riaditeľ Union ZP Roman Podolák. "Na dnešnom rokovaní sme dostali prísľub, že od dnešného dňa ...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Z predaja sťahujú nebezpečný kozmetický výrobok na odlíčenie očí

Bratislava 2. augusta (TASR) – Z predaja začali sťahovať nebezpečný kozmetický výrobok na odlíčenie očí. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje, že výrobok značky Cosnova Beauty z Nemecka vykazuje mikrobiologické znečistenie. "Obsahuje baktériu Burkholderia Cepacia, ktorá sa vyskytuje v spodných vodách, pôde a na rastlinách," TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...