lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10237 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Nemecko: Merck zastavil dodávky protirakovinového lieku do gréckych nemocníc

Frankfurt 3. novembra (TASR) - Nemecká farmaceutická spoločnosť Merck KGaA oznámila, že prestala dodávať gréckym nemocniciam onkologický liek Erbitux, využívaný na liečbu rakoviny hrubého čreva. Podľa predstaviteľa spoločnosti majú štátne nemocnice vo viacerých európskych krajinách, najviac postihnutých dlhovou krízou, problémy s platením faktúr. K zastaveniu dodávok však firma doteraz ...

Lekarne.sk

TORNAĽA: Dobrovoľným darovaním krvi oslávia výročie oslobodenia mesta

Tornaľa 11. decembra (TASR) - Mikulášsku kvapku krvi organizuje Klub darcov krvi v Tornali v spolupráci s Národnou transfúznou službou a mestom Tornaľa. Ako TASR informoval hlavný organizátor podujatia Jozef Pupala, darcov čakajú v stredu 12. decembra na prvom poschodí mestského kultúrneho strediska. V Tornali privítajú každého, kto je ochotný darovať bezplatne krv.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V bratislavskej nemocnici leží pacient s prasacou chrípkou

Bratislava 25. januára (TASR) - V jednej z bratislavských nemocníc leží pacient s takzvanou prasacou chrípkou. Chrípkový vírus A(H1N1) už u neho potvrdili aj testy. "Ide o 58-ročného muža hospitalizovaného v Nemocnici sv.

Lekarne.sk

ČR: Koncern IKEA stiahol z českého trhu preventívne výrobky z mletého mäsa

Praha 1. marca (TASR) - Švédsky nábytkársky koncern IKEA rozhodol z preventívnych dôvodov o zastavení predaja výrobkov z mletého bravčového i hovädzieho mäsa na území Českej republiky. Informoval o tom internetový server Novinky. cz.

Lekarne.sk

OTS: Fitness trend núti cvičiacich používať zariadenia s praktickou technológiou

Nové tréningové aplikácie kompatibilné so zariadeniami Life Fitness. Motivácia pre cvičiacich. SCHILLER PARK, Ill.-- (TASR-OTS) (BUSINESS WIRE)—Potenie sa bez vášho smartfónu je už minulosťou, dokonca aj v telocvični.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...