lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10040 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Zriedkavé choroby trápia milióny ľudí, upozorňuje 28. február

Paríž/Brusel/Bratislava 26. februára (TASR) - Zriedkavé choroby bez hraníc - to je v roku 2013 hlavné motto Európskeho dňa zriedkavých chorôb, nazývaného aj Medzinárodným dňom zriedkavých chorôb. Šiestykrát si obyvatelia vo vyše 60 krajinách Európy, Ázie, Severnej a Latinskej Ameriky, Afriky a Austrálie pripomenú 28. februára tento deň. V Európe trpí na zriedkavé choroby 30 miliónov osôb.

Lekarne.sk

PREZIDENT: Nad každým plaveckým bazénom bude dohliadať aspoň jeden plavčík

Bratislava 4. apríla (TASR) - Návštevníci umelých kúpalísk by sa mali od júna cítiť pri kúpaní bezpečnejšie. Nad každým plaveckým bazénom totiž bude musieť bdieť aspoň jeden vyškolený plavčík s absolvovaným akreditovaným kurzom prvej pomoci. Vyplýva to z novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia z dielne poslancov Smeru-SD, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Na SARI zomrelo v TSK počas tejto chrípkovej sezóny sedem ľudí

Trenčín 13. mája (TASR) – Na ťažké akútne respiračné ochorenia (SARI) zomrelo v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) počas chrípkovej sezóny 2012/2013 sedem pacientov. Celkovo v TSK zaznamenali od začiatku chrípkovej sezóny 34 ochorení na SARI. Ako informovala vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Mária Štefkovičová, vrchol nedávno skončenej ...

Lekarne.sk

Dátumy splatnosti sa v zdravotníctve neberú vážne, myslí si šéf Hartmannu

Bratislava 17. júna (TASR) - V slovenskom zdravotníctve to vraj vyzerá tak, ako keby faktúra s dátumom splatnosti bola len zdrapom papiera. "Ani v Poľku, Česku a Maďarsku sa nestretávame s takou nedisciplinovanosťou v oblasti práv veriteľov a v oblasti nedodržania splatnosti faktúr," uviedol ďalej riaditeľ pre strednú a východnú Európu skupiny Hartmann Ľubomír Páleník. Ako poznamenal, v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Z dôvodu horúčav dnes záchranári pomáhali už 25 ľuďom

Bratislava 7. augusta (TASR) - Počas utorka (6.8.) skolabovalo na Slovensku z dôvodu horúčav 95 ľudí. Z toho bolo 57 žien, 36 mužov a záchranári pomáhali aj dvom deťom. TASR o tom informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...