lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRENČÍN: Na SARI zomrelo v TSK počas tejto chrípkovej sezóny sedem ľudí Trenčín 13. mája (TASR) – Na ťažké akútne respiračné ochorenia (SARI) zomrelo v Trenčianskom samosprávnom kraji ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trenčín 13. mája (TASR) – Na ťažké akútne respiračné ochorenia (SARI) zomrelo v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) počas chrípkovej sezóny 2012/2013 sedem pacientov. Celkovo v TSK zaznamenali od začiatku chrípkovej sezóny 34 ochorení na SARI. Ako informovala vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Mária Štefkovičová, vrchol nedávno skončenej chrípkovej sezóny bol v TSK najvyšší od sezóny 2006/2007 a celú sezónu hodnotia v aktivite chrípky ako stredne vysokú. Počas chrípkovej sezóny na území Trenčianskeho kraja dominoval vírus chrípky typu A nad vírusom chrípky typu B. "Prebiehala typická zimná epidémia, ku ktorej dochádza zvyčajne koncom januára a vo februári. Najvyšší výskyt ochorení sme zaznamenali v siedmom kalendárnom týždni v roku 2013. V tomto období sme evidovali lokálne až okresné epidémie s vysokým počtom predškolských a školských zariadení s prerušeným výchovno-vzdelávacím procesom. Opatrenia v zdravotníckych zariadeniach v dôsledku zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení boli nariadené vo všetkých okresoch Trenčianskeho kraja," uzavrela Štefkovičová.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...