lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREZIDENT: Nad každým plaveckým bazénom bude dohliadať aspoň jeden plavčík Bratislava 4. apríla (TASR) - Návštevníci umelých kúpalísk by sa mali od júna cítiť pri ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 4. apríla (TASR) - Návštevníci umelých kúpalísk by sa mali od júna cítiť pri kúpaní bezpečnejšie. Nad každým plaveckým bazénom totiž bude musieť bdieť aspoň jeden vyškolený plavčík s absolvovaným akreditovaným kurzom prvej pomoci. Vyplýva to z novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia z dielne poslancov Smeru-SD, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.Od júna bude platiť, že prevádzkovateľ umelého kúpaliska bude musieť zabezpečiť stály dohľad aspoň jedného vyškoleného plavčíka najviac nad dvoma neplaveckými bazénmi. Nad plaveckým bazénom s dĺžkou do 25 metrov bude musieť dohliadať aspoň jeden plavčík, nad väčším bazénom minimálne dvaja. Vodné atrakcie bude mať na starosti aspoň jeden plavčík, a to pri mieste dopadu do vody. Novela zároveň prevádzkovateľovi umelých kúpalísk prikazuje zabezpečiť miestnosť na poskytovanie prvej pomoci s vybavením.Poslanci Smeru-SD Otto Brixi a Richard Raši novelou reagujú aj na udalosti, ktoré sa udiali v nedávnej minulosti, keď prišli o život maloleté deti v bazénoch, nad ktorými nebol vykonávaný neustály dohľad. "Zabezpečenie stáleho dohľadu nad plaveckými a neplaveckými bazénmi, ktoré sú prístupné nielen pre maloleté deti, má za cieľ odstrániť nebezpečenstvo úrazu a utopenia sa," argumentujú Brixi a Raši.K tragédii na seneckom kúpalisku, ktorú spomínajú aj poslanci, došlo 4. septembra 2012. Utopili sa tam dve malé deti z Kuvajtu, išlo o trojročného chlapca a šesťročné dievča.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...