lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10928 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekári vo Východoslovenskom onkologickom ústave výpovede nepodávajú

Košice 30. augusta (TASR) - Vo Východoslovenskom onkologickom ústave (VOU), a. s., v Košiciach zatiaľ nemajú hlásené a ani plánované výpovede lekárov v súvislosti s akciou Lekárskeho odborového zväzu. Informoval o tom dnes predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VOU Tomáš Sieber. Priemerná mzda lekára vo VOU je 2027 eur, priemerná mzda zdravotnej sestry predstavuje 970 eura.

Lekarne.sk

MZ SR: Na elektrický vozík budú mať po novom nárok aj najmenší pacienti

Bratislava 10. októbra (TASR) - Elektrický vozík budú mať po novom zo zdravotného poistenia hradený aj detskí pacienti mladší ako 11 rokov. "Aktuálnou zmenou v Zozname zdravotníckych pomôcok s účinnosťou od 1. októbra je obmedzenie veku detského poistenca pri nároku na elektrický vozík od troch rokov veku v porovnaní s platným znením, ktoré umožňovalo predpísať tento typ vozíkov až od 11. roku ...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Chrípka sa pomaly zosilňuje, je čas na očkovanie

Banská Bystrica 11. novembra (TASR) - Epidemiológovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, ktorý zbiera údaje z celého Banskobystrického kraja, zaznamenali v porovnaní s uplynulým týždňom 10-percentný vzostup akútnych respiračných ochorení (ARO) a mierne zvýšený výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení (CHPO). Údaje o chorobnosti RÚVZ poskytlo 58 percent ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Mladých darcov krvi zo stredných a vysokých škôl bolo opäť viac

Košice 9. decembra (TASR) - Študentská kvapka krvi zaznamenala na košických stredných a vysokých školách v tomto roku opäť úspech a do akcie sa zapojilo viac mladých ľudí ako vlani. Z celkového počtu 1783 darcov bolo študentov 1553 a z nich 614 darovali vzácnu tekutinu po prvý raz. "Stredné školy zastúpilo 909 darcov z toho 406 prvodarcov, univerzity 644 darcov z toho 208 prvodarcov.

Lekarne.sk

KOMÁRNO: Operačné sály v nemocnici sú už zrekonštruované

Komárno 18. januára (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou v Komárne už čoskoro budú fungovať zrekonštruované operačné sály. Tie boli už dlhšiu dobu vo veľmi zlom technickom stave a hrozilo, že ich bez kompletnej opravy bude nutné zatvoriť. Nemocnica je majetkom Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...