lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Na elektrický vozík budú mať po novom nárok aj najmenší pacienti Bratislava 10. októbra (TASR) - Elektrický vozík budú mať po novom zo zdravotného poistenia hradený ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 10. októbra (TASR) - Elektrický vozík budú mať po novom zo zdravotného poistenia hradený aj detskí pacienti mladší ako 11 rokov. "Aktuálnou zmenou v Zozname zdravotníckych pomôcok s účinnosťou od 1. októbra je obmedzenie veku detského poistenca pri nároku na elektrický vozík od troch rokov veku v porovnaní s platným znením, ktoré umožňovalo predpísať tento typ vozíkov až od 11. roku veku," informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR. V zmysle spomínanej zmeny tak môžu mať pacienti predpísané a k dispozícii oba vozíky, a to elektrický aj mechanický pri transporte pacienta inou osobou za predpokladu zvládnutia samostatného sedu. "Ide o výraznú zmenu, pretože súčasná úhrada mechanického a elektrického vozíka bola doteraz možná len vo výnimočných prípadoch a na základe súhlasu revízneho lekára," pripomenulo ministerstvo.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...