lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10927 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP upozorňuje na podvodné vymáhanie pohľadávok

Bratislava 22. marca (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) zaznamenala v týchto dňoch viaceré pokusy o podvodné vymáhanie pohľadávok. Neznámy páchateľ pod hlavičkou Oddelenia Inkasa Pohľadávok spoločnosti Real Deal Slovakia zaslal nateraz nezistenému počtu poistencov upomienky týkajúce sa údajných pohľadávok VšZP, spolu s výzvou na ich úhradu. "Upomienky majú totožný rukopis ako v ...

Lekarne.sk

PREŠOV: V areáli fakultnej nemocnice dnes otvorili nový internistický pavilón

Prešov 29. apríla (TASR) – V areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A Reimana v Prešove dnes slávnostne otvorili nový internistický pavilón, ktorý je situovaný vedľa chirurgického monobloku. Celkové náklady na výstavbu moderného sedem podlažného účelového objektu v rátane príslušnej infraštruktúry dosiahli viac ako 30,79 milióna eur. Nemocnica mohla tento náročný projekt ...

Lekarne.sk

Thajsko sa obáva rekordného počtu úmrtí na horúčku dengue

Bangkok 8. júna (TASR) - Thajsko sa musí pripraviť na rekordný počet prípadov ochorenia na horúčku dengue v tomto roku, do 4. júna sa na ňu liečilo 39.029 ľudí, z ktorých 44 zomrelo. Polovica pacientov boli deti vo veku do 15 rokov, varovali dnes úrady, ktoré citovala tlačová agentúra DPA. Ministerstvo zdravotníctva predpovedalo, že v Thajsku sa tento rok vyskytne najmenej 100.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Deti v kúpeľoch Číž tento týždeň zabávajú zdravotnícki klauni

Číž 22. júla (TASR) - Spríjemniť pobyt na liečení pomáhajú oddnes deťom v kúpeľoch Číž klauni z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors. Ako TASR informoval riaditeľ zdravotníckeho zariadenia Peter Kmeť, kultúrnym programom a animačnými aktivitami sa snažia vzbudiť u detí pozitívny prístup k životu. Spoločný projekt združenia a kúpeľov nazvaný Cirkus Paciento potrvá do piatka 26. júla.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: V Starom Meste vyrastie nová budova Nemocnice sv. Michala

Bratislava 18. septembra (TASR) – V roku 2015 by v centre hlavného mesta na Cintorínskej ulici mala stáť nová budova Nemocnice sv. Michala s kapacitou 110 lôžok a 50 ambulanciami. Základný kameň novej nemocnice dnes položil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) spolu so šéfkou rezortu zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou (nominantka Smeru-SD) a riaditeľom nemocnice Mariánom Križkom.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...