lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOMÁRNO: Operačné sály v nemocnici sú už zrekonštruované Komárno 18. januára (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou v Komárne už čoskoro budú fungovať zrekonštruované operačné ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Komárno 18. januára (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou v Komárne už čoskoro budú fungovať zrekonštruované operačné sály. Tie boli už dlhšiu dobu vo veľmi zlom technickom stave a hrozilo, že ich bez kompletnej opravy bude nutné zatvoriť. Nemocnica je majetkom Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Regionálni poslanci preto ešte 15. decembra 2010 zaviazali riaditeľa Úradu NSK Petra Nagya, aby vyhlásil výberové konanie na prestavbu operačných sál v tejto nemocnici.„Sú naozaj v žalostnom stave, to treba povedať jasne. Sú tam obrovské nedostatky aj z hygienického hľadiska. Ak by sme to neriešili, mohlo by tam dôjsť aj k ohrozeniu života pacientov,“ uviedol vtedy predseda NSK Milan Belica.Rekonštrukcia operačných sál v Komárne sa realizovala v priebehu roka 2011. Ako uviedol hovorca NSK Stanislav Katrinec, investície kraja do ich opravy predstavujú sumu 452.000 eur. Do prevádzky budú slávnostne uvedené už na budúci týždeň, 24. januára. Nemocnica v Komárne je majetkom NSK, no spravuje ju organizácia Forlife. Kraj ešte v roku 2008 na opravu sál vyčlenil 10 miliónov korún. Tie sa však nikdy nevyčerpali, pretože táto suma na rekonštrukciu nestačila. Podľa vyjadrenia viacerých poslancov hrozilo, že ak by sa v priebehu roka 2011 oprava operačných sál v Komárňanskej nemocnici nestihla, museli by ich prevádzku definitívne ukončiť.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...