lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11140 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Očkovanie proti chrípke preplatia všetkým iba Union ZP a Dôvera

Bratislava 2. decembra (TASR) - Očkovanie proti chrípke, ktorá postihuje ľudí najmä počas chladnejších mesiacov, hradia zdravotné poisťovne rozdielne. Najväčšia štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa očkovanie preplatí tým, ktorí spĺňajú indikačné obmedzenia. Súkromné poisťovne ho nad rámec povinností zaplatia všetkým, ktorí sa nechajú zaočkovať.

Lekarne.sk

PREŠOV: Vo fakultnej nemocnici vlani ošetrili celkom 317.995 pacientov

Prešov 16. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove v roku 2012 spolu ošetrili 317. 995 pacientov. Hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková informovala, že podľa štatistických záznamov na oddeleniach hospitalizovali 46.815 ľudí a počet ambulantných návštev sa vyšplhal až na 1.566.

Lekarne.sk

SP: Dlhy nemocníc voči Sociálnej poisťovni medziročne vzrástli o 29,9 mil. eur

Bratislava 21. februára (TASR) - Dlh zdravotníckych zariadení na neuhradenom poistnom voči Sociálnej poisťovni dosiahol na konci roku 2012 48,7 milióna eur. Oproti novembru 2012 tak došlo k poklesu pohľadávok o 6,8 milióna eur. Ako však vyplýva z informácie Sociálnej poisťovne, medziročne došlo k nárastu o 29,9 milióna eur.

Lekarne.sk

ČR: Hlavný hygienik varoval pred konzumáciou alkoholu neznámeho pôvodu

Praha 28. marca (TASR) - Hlavný hygienik ČR Vladimír Valenta dnes, krátko pred veľkonočnými sviatkami, varoval pred konzumáciou alkoholu neznámeho pôvodu a pripomenul, že medzi ľuďmi je stále ešte isté množstvo metanolom pančovaného alkoholu, informovali české elektronické médiá. Ako je známe, od septembra 2012 si metanolová aféra len v ČR vyžiadala 45 životov, ďalšie osoby zomreli na následky...

Lekarne.sk

MZ SR: Slovensko a Kuvajt podpísali memorandu o spolupráci v zdravotníctve

Bratislava 6. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a jej kuvajtský rezortný partner Mohammad Barrak Al-Haifi podpísali dnes na pôde ministerstva Memorandum o porozumení medzi Ministerstvom zdravotníctva SR a Ministerstvom zdravotníctva Kuvajtského štátu o spolupráci v oblasti zdravotníctva. Podpísaním memoranda vyvrcholila štvordňová návšteva kuvajtskej delegácie na Slovensku...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...