lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11142 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: M. Faktor ako šéf VšZP končí, nahradiť ho má M. Forai

Bratislava 19. apríla (TASR) - Po viacerých šéfoch nemocníc končí podľa informácií TASR vo svojej funkcii aj šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marián Faktor. Novým šéfom najväčšej poisťovne na slovenskom trhu sa má od piatku 20. apríla stať Marcel Forai. Faktor končí po tom, čo dnes odstúpilo celé predstavenstvo VšZP.

Lekarne.sk

OTS: Slovenské zdravotníctvo pozitívne poskočilo v európskom rebríčku

Bratislava 30. mája (TASR-OTS) - Slovenské zdravotníctvo sa posunulo z 28. miesta na 16. miesto v rebríčku, ktorý porovnáva zdravotnú politiku v európskych krajinách vo vzťahu k pacientovi. Slovensko za tri roky, od posledného hodnotenia v roku 2009, poskočilo najviac zo všetkých európskych štátov, o 12 miest. Rebríček zostavuje švédska organizácia Health Consumer Powerhouse od roku 2005.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Samosprávy na strednom Považí neprijali pre teplo mimoriadne opatrenia

Trenčín/Považská Bystrica 3. júla (TASR) – Samosprávy dvoch najväčších miest na strednom Považí – Trenčína a Považskej Bystrice neprijali v súvislosti s rekordnými horúčavami žiadne mimoriadne opatrenia. Podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej v meste nepolievajú ulice, zabezpečujú iba zálievku kvetín. Rovnako neprijali žiadny špeciálny režim ani na mestskom úrade a neskrátili ani pracovný čas.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Seniori sa budú môcť poradiť o problémoch s umelým chrupom

Bratislava 14. augusta (TASR) - Seniori budú môcť využiť bezplatné konzultácie o tom, ako sa starať o umelý chrup. Mobilné Centrum ústnej hygieny sa tento rok zastaví v rámci svojho turné ešte v Pezinku a v Piešťanoch. Špeciálne upravený kamión Centra ústnej hygieny môžu záujemcovia navštíviť v nedeľu (19.8.) na medzinárodnom podujatí Dychovky v Preši v Pezinku, a to v čase od 13.00 h do 20.00...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera podáva žalobu v súvislosti s mailami lekára Petra Liptáka

Bratislava 21. septembra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera podáva žalobu a chystá trestné oznámenie v súvislosti s e-mailami, ktoré mal kolegom rozposielať lekár a predseda sekcie všeobecných lekárov pre dospelých Slovenskej lekárskej komory (VLD SLK) Peter Lipták. "Vo svojej e-mailovej správe vedome navádza poistencov súkromných zdravotných poisťovní na prehlásenie sa do štátnej ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...