lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11138 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

POPRAD: V Nemocnici otvorili novú prístavbu s desiatimi operačnými sálami

Poprad 23. októbra (TASR) – V Nemocnici Poprad, a. s. dnes za účasti ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej slávnostne otvorili desať nových operačných sál a zrekonštruované priestory oddelení centrálnej sterilizácie, diagnostickej a intervenčnej rádiológie a anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Išlo o finančne veľmi náročné prevádzky z pohľadu investícií. Celý projekt stál viac ako 16 ...

Lekarne.sk

USA: Psychiatri dostanú nový manuál, niektoré poruchy už nebudú chorobami

Chicago 2. decembra (TASR) - Príručka, podľa ktorej psychiatri v USA určujú diagnózy, sa čoskoro bude výrazne revidovať. Americká psychiatrická asociácia (APA) na svojom sobotňajšom zasadnutí schválila množstvo úprav, ktoré sa pripravovali celé roky, píše agentúra AP. Podrobnosti o najvýraznejších úpravách za ostatných 20 rokov budú známe v máji, kedy má vyjsť piaty diagnostický manuál APA.

Lekarne.sk

ČR: Na komplikácie po chrípkovom ochorení skonalo už 18 ľudí

Praha 15. januára (TASR) - Chrípka v ČR si od začiatku tohtoročnej zimy vyžiadala podľa dnes aktualizovaných informácií českých zdravotníckych zdrojov už 18 životov. Poslednou obeťou je 38-ročný muž, ktorý skonal dnes popoludní v nemocnici v západočeskom meste Cheb, informoval internetový server iDNES. cz.

Lekarne.sk

SLK: Zavedenie DRG môže vyvrátiť dojem, že zdravotníctvo je čierna diera

Bratislava 21. februára (TASR) - Nový spôsob odmeňovania nemocníc, tzv. DRG systém, môže podľa Slovenskej lekárskej komory (SLK) pomôcť vyvrátiť dojem, že zdravotníctvo je čierna diera. "Z týchto dôvodov vníma SLK odsunutie zavedenia systému DRG na rok 2016 ako posledný možný termín a privítala by, ak by sa jeho zavedenie posunulo na rok 2015," napísala komora vo svojom stanovisku.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Prípadov chrípky ubudlo, tento týždeň potrápila 4832 ľudí

Bratislava 28. marca (TASR) - Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili na Slovensku v tomto týždni 4832 ľudí, čo predstavuje 11,5 percenta z celkového počtu hlásených akútnych respiračných ochorení (ARO). Zaznamenal sa aj jeden nový prípad tzv. prasacej chrípky.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...