lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11016 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

I. UHLIARIK: Urobil som maximum pre naplnenie memoranda medzi vládou a LOZ (2)

Bratislava 12. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) podľa svojich slov urobil maximum preto, aby došlo k naplneniu memoranda uzatvorenom medzi vládou SR a Lekárskym odborovým združením (LOZ), čo bola podmienka návratu asi 1200 lekárov do slovenských nemocníc. Ako poukázal šéf rezortu po dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády, teraz majú všetko v rukách poslanci. Tí by mali v...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 1,3 percenta

Žilina 23. januára (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v Žilinskom kraji minulý týždeň o 1,3 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1320,7 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

PREMIÉRKA: Nevidí žiadny dôvod na podanie podnetu ohľadom miezd sestier

Bratislava 7. marca (TASR) - Premiérka Iveta Radičová nevidí žiadny dôvod na podanie podnetu na Ústavný súd SR ohľadom zákona o minimálnych mzdových nárokoch zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Ten by im mal od apríla priniesť vyššie mzdy. Slovenská lekárska komora (SLK) sa snaží zabrániť jeho účinnosti.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V utorok 17. apríla bude Svetový deň hemofílie

Bratislava 16. apríla (TASR) - Detstvo chlapcov, ktorí trpia hemofíliou, je plné zákazov. Plnohodnotný život nemajú ani ako dospelí a svoj život musia prispôsobiť chorobe. Slovenské hemofilické združenie pri príležitosti Svetového dňa hemofílie, ktorý bude 17. apríla, pripravuje od 26. do 28. apríla 2012 finančné zbierky.

Lekarne.sk

KOŠICE: Žena s transplantovanou obličkou porodila v UNLP zdravého chlapčeka

Košice 28. mája (TASR) - V týchto dňoch priviedla na svet v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) Košice zdravého chlapčeka 35-ročná Košičanka Adriana s transplantovanou obličkou. Keďže prirodzený pôrod by bol v takomto prípade rizikový, žena porodila na II. gynekologicko-pôrodníckej klinike cisárskym rezom.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...