lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11015 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Maďarsko: Počet hospitalizovaných z detského tábora pri Balatone stúpol na 37

Budapešť 7. júla (TASR) – Počet hospitalizovaných detí a mladých ľudí z dvoch detských táborov v maďarskom Káptalanfürede, ktorým prišlo v stredu zle, stúpol na 37. Podľa hygienikov nie je isté, že hnačky, zvracanie a nevoľnosť, ktorými trpeli, boli spôsobené potravinami, informovala dnes maďarská tlačová agentúra MTI. Zástupca šéfa úradu hygieny v Balatonfürede László Bujdosó pre MTI uviedol,...

Lekarne.sk

ŽILINA: V nemocniciach ŽSK neevidujú žiadne hromadné výpovede

Žilina 2. septembra (TASR) – Štyri nemocnice s poliklinikou (NsP) - Kysucká, Hornooravská, Dolnooravská, Liptovská a Oravská poliklinika, ktoré sú v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), zatiaľ nezaznamenali žiadne hromadné výpovede zo strany lekárov. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková. Zdôraznila, že ak dôjde k takejto situácii, bude ju samosprávny kraj riešiť v...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA:V Rooseveltovej nemocnici urobili už päťdesiatu transplantáciu pečene

Banská Bystrica 11. októbra (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici sa v septembri uskutočnila už päťdesiata transplantácia pečene. Paťdesiatou pacientkou, ktorej transplantovali tento životne dôležitý orgán, je 43-ročná žena, ktorá trpela autoimúnnou hepatitídou. Teda diagnózou, ktorú si človek nezapríčiní svojim životným štýlom.

Lekarne.sk

PREMIÉRKA: Pripraví návrhy, ktoré by mohli lekárov zbaviť obáv z transformácie

Bratislava 14. novembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) pripraví návrhy, ktoré by mohli predstaviteľov lekárskych odborov a stavovských organizácií zbaviť obavy z transformácie nemocníc na akciové spoločnosti. Povedala to dnes na tlačovej konferencii v parlamente. Lekári sa podľa Radičovej boja, že transformácia nemocníc je krok k ich privatizácii.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárnici upozorňujú na blížiaci sa chaos v lekárňach

Bratislava 30. novembra (TASR) – Nový zákon o liekoch a zdravotníckych pomôckach, ktorý nadobudne účinnosť v stredu 1. decembra, prináša reálnu hrozbu chaosu nielen pre lekárnikov, ale aj pre občanov. Dôvodom sú najmä jeho mnohé nejasné a nelogické formulácie. Tvrdí to Slovenská lekárnická komora (SLeK), ktorá tento zákon z dielne Ministerstva zdravotníctva SR dlhodobo kritizuje.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...