lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11013 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TREBIŠOV: Pre budúce mamičky je v nemocnici nový 4D ultrazvuk

Trebišov 29. novembra (TASR) - Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie trebišovskej nemocnice rozšírilo spektrum diagnostických možností o nový 4D ultrasonografický (USG) prístroj v hodnote zhruba 60.000 eur. Vývoj techniky umožňuje mamičkám vidieť, ako sa ich ešte nenarodené bábätko usmieva, zíva, otvára očká alebo práve hltá plodovú vodu. "Diagnostická dôležitosť 4D vyšetrení je omnoho vyššia než...

Lekarne.sk

MZ SR: Cielená kampaň spravodajstva TV Markíza pokračuje

Bratislava 11. januára (TASR) - Prístup redakcie TV Markíza a autorské príspevky redaktorky Barbory Demešovej, ktorých nosnou témou je Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina, majú viaceré znaky lživej a zavádzajúcej kampane. Už samotná štruktúra jednotlivých príspevkov sa dlhodobo zameriava proti riaditeľovi nemocnice Štefanovi Volákovi. Vzhľadom na to, že ide o nemocnicu v zriaďovateľskej ...

Lekarne.sk

ŠÚKL: Bezpečnosť lieku Diane-35 prehodnocujú, výsledky budú v máji

Bratislava 18. februára (TASR) - Európska lieková agentúra (EMA) začala prehodnocovať bezpečnosť lieku Diane-35, výsledky budú známe v polovici mája tohto roka. Diane-35 je určený na liečbu akné či nadmerného ochlpenia, má však aj antikoncepčné účinky. Pacientkam, ktoré liek užívajú, však nateraz Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) neodporúča samovoľne ukončiť liečbu.

Lekarne.sk

BÁNOVCE N. BEBRAVOU: Lekári zachránili ženu, ktorá sa predávkovala paracetamolom

Bánovce nad Bebravou 26. marca (TASR) – Na internom oddelení nemocnice v Bánovciach nad Bebravou zachránili lekári život žene, ktorá sa neúmyselne predávkovala paracetamolom. TASR informoval primár interného oddelenia a námestník riaditeľa pre lekársko-preventívnu starostlivosť Nemocnice Bánovce Alexander Klabník. Matke štyroch detí diagnostikovali akútne zlyhanie pečene.

Lekarne.sk

TREBIŠOV: Účastníci cyklotúry si uctia vojakov, ktorí zahynuli pri obci Hejce

Trebišov 1. mája (TASR) - Spomienke na 42 slovenských vojakov, ktorí zahynuli v roku 2006 pri leteckej katastrofe, je venovaná jarná cyklotúra vedúca z Trebišova do maďarskej obce Hejce a späť. Spojená je s položením vencov k pomníku vojakov a koná sa pri príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Štart bude v stredu 8. mája o 7.30 h na Námestí Štefana B. Romana.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...