lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREMIÉRKA: Pripraví návrhy, ktoré by mohli lekárov zbaviť obáv z transformácie Bratislava 14. novembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) pripraví návrhy, ktoré by mohli predstaviteľov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 14. novembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) pripraví návrhy, ktoré by mohli predstaviteľov lekárskych odborov a stavovských organizácií zbaviť obavy z transformácie nemocníc na akciové spoločnosti. Povedala to dnes na tlačovej konferencii v parlamente.Lekári sa podľa Radičovej boja, že transformácia nemocníc je krok k ich privatizácii. Premiérka zdôrazňuje, že 100-percentným vlastníkom transformovaných nemocníc bude štát a zmena vlastníctva vraj nebude možná. Takýto spôsob spoločnosti sa však podľa Radičovej "veľmi ťažko vysvetľuje". Preto zástupcom lekárov sľúbila, že pripraví "isté návrhy", ktoré by mohli lekárov zbaviť obáv.Dodala, že pokiaľ ide o vecnú rovinu transformácie, na tej sa so zástupcami lekárov zhoduje. "Prišli sme k plnej zhode, že je nutná racionalizácia chodu nemocníc, prehodnotenie mnohých nevýhodných zmlúv, ktoré nemocnice majú. Je nutná kontrola účtovníctva, vnútorný a vonkajší audit, hmotná trestnoprávna zodpovednosť manažmentov. My sa vecne na potrebe transformácie zhodujeme. Jediné, z čoho vzniká obava, je, že to bude privatizácia," vysvetlila.Zákon o transformácii nemocníc na akciové spoločnosti Radičová obhajuje tým, že prináša nové rozpočtové pravidlá a povinnosti nemocníc a jednotlivých zdravotníckych zariadení. Reforma v tejto oblasti má prispieť podľa Radičovej k tomu, aby sa nemocnice viac nezadlžovali, aby neboli dlhé čakacie listiny pacientov a iné pozitíva.Transformácia nemocníc však bude musieť počkať do vytvorenia novej vlády, ktorá má vzniknúť po predčasných parlamentných voľbách (10. marca 2012). Dovtedy ju prezident Ivan Gašparovič pozastavil.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: